Mitä äitienpäivälahjaksi? — 5 toimivaa lahjaideaa

Merkkipäivä
 

Ennen kuin käymme läpi äitienpäivälahjaideoita, muistellaan hieman äitienpäivän historiaa.

Nykyajan äitienpäivän ”äidit”

Äitien muistamisesta puhuttaessa voidaan mennä ajassa taaksepäin niinkin kauas kuin muinaiseen Kreikkaan, jolloin vietettiin keväistä äitien juhlaa. Nykyajan äitienpäivä on kuitenkin saanut alkunsa 1900-luvun alun Yhdysvalloissa yksityishenkilöiden toimesta.

Ann Jarvis

Ann Jarvis, joka itse menetti kahdestatoista lapsestaan kahdeksan muun muassa tuhkarokkoon ja lavantautiin, kampanjoi ahkerasti terveysolosuhteiden parantamiseksi useissa eri kaupungeissa Yhdysvalloissa. Hän perusti järjestöjä, joiden tarkoituksena oli tarjota apua ja koulutusta perheille sairauksien ja lasten kuolleisuuden vähentämiseksi.

Yhdysvaltojen sisällissodan jälkeen Ann Jarvis pyydettiin apuun sodanjälkeisien riitojen eliminoimiseksi. Ann järjestöineen perusti ”Mothers Friendship Day” -nimisen tapahtuman sodan molemmille osapuolille, jonka tiedetään helpottaneen Yhdysvaltojen parantumisprosessia.

Ann pyrki koko elämänsä ajan kunnioittamaan ja auttamaan äitejä. Yksi hänen haaveistaan olikin se, että joku laittaisi aluilleen kalenteripäivän, jolloin maailmanlaajuisesti muistettaisiin äitejä.

Äitienpäivähaaveista tuli totta

Ann Jarvis kuoli vuonna 1905 ja vuosi hänen kuolemansa jälkeen hänen tyttärensä Anna Jarvis kertoi ystävilleen suunnitelmistaan järjestää äidilleen muistotilaisuus seuraavalle vuodelle. Anna aloitti myös kampanjoinnin äitinsä haaveen äitienpäivästä toteuttamiseksi.

Anna Jarvisin uurastus sai lopulta tunnustusta, kun presidentti Woodrow Wilson allekirjoitti vuonna 1914 kongressin päätöslauselman, jossa toukokuun toisesta sunnuntaista tehtiin virallinen kansallinen äitienpäivä. Ajatus virallisesta äitienpäivästä levisi tehokkaasti myös Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolelle tehden Ann Jarvisin haaveista totta.

Lähteet: Äideistä parhain, Ann Jarvis

Äitienpäiväkortti

Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson julisti äitienpäivän kansalliseksi juhlapäiväksi vuonna 1914. | Kuva: Gift Pundits pexels.com

 

Anna äitienpäivälahjaksi aikaasi

Suomessa vietetään äitienpäivää joka vuosi toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä tulisi olla juhlallinen heti aamuherätyksestä alkaen. Sen sijaan, että äiti herää ensimmäisenä valmistelemaan aamupalapöytää koko perheelle, häntä varmasti ilahduttaisi tulla itse valmiiseen pöytään. Vielä erityisemmäksi äiti tuntisi itsensä, jos hän saisi kupin kahvia ja aamupalan suoraan sänkyyn.

Älä suunnittele omia menojasi äitienpäiväksi, vaan vietä mieluummin kiireetön päivä äitisi kanssa. Vie äidille kukkia, käykää kävelyllä ja kysy mitä hänelle kuuluu. Anna äidin hetkeksi unohtaa arjen tuomat kiireet. Näytä äidille, että tänään hän on erityinen, vaikka hän on sitä aina.

Vaikka tärkeintä äidille on kiireettömästi vietetty yhteinen aika läheistensä kanssa, ilahtuu hän varmasti pienestä äitienpäivälahjasta.

 

5 lahjaideaa äitienpäivälahjaksi

1. Äitienpäivälounas

Monet ravintolat tarjoavat juhlallisen äitienpäivälounaan hyvin kohtuulliseen hintaan. Siispä katso oman paikkakuntasi tarjonta ja varaa pöytä äitienpäivälounaalle.

Jos haluatte välttyä ihmisjoukoilta, äitienpäivälounaan voi nauttia myös kotona. Erinomaisia reseptejä kaikentasoisille kokeille löytyy osoitteesta: yhteishyva.fi/aitienpaiva.

2. Lahjakortti äänikirjojen maailmaan

Ei ole mielestämme liioiteltua sanoa, että äidin arki voi toisinaan olla hyvin stressaavaa. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan äänikirjojen kuuntelu vähentää stressiä, joten mikä sen parempi äitienpäivälahja kuin lahjakortti äänikirjapalveluun?

Bookbeat sekä Storytel äänikirjapalvelut sisältävät molemmat tuhansia äänikirjoja, joista valita mieluisa vaihtoehto ja uppoutua hetkeksi tarinoiden maailmaan. Kirsikkana kakun päälle molemmat tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisen jopa 30 vuorokautta kestävän kokeilujakson, jonka aikana tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa.

3. Rentoutumista hieronnan merkeissä

Tunti osaavan hierojan käsiteltävänä avaa tiukimmatkin lukot arjen väsyttämästä kehosta. Äiti on varmasti kiitollinen saadessaan mahdollisuuden viettää omaa aikaa rentoutumisen ja palautumisen merkeissä. Siispä osta äitienpäivälahjaksi tunnin tai vaikka kahden tunnin hierontalahjakortti.

4. Itse askarreltu kortti ja kukkia

On eri asia antaa kaupasta ostettuja kukkia kuin itse poimittuja kukkia. Askartele äidille kortti, jonka yhteydessä ojennat vaikkapa itse poimittuja valkovuokkoja. Päivän kruunaa kakkukahvit äidin lemppari kahvilassa.

5. Lahjakortti

Usein parasta on tulla mukavalla tavalla yllätetyksi, mutta toisinaan sopii kysyä suoraan, mitä lahjatoiveita on. Voit kertoa haluavasi antaa lahjakortin äidille ja hän saisi vapaasti valita sille kohteen.

Kevät on erinomainen vuodenaika ulkoilulle ja aktiivinen äiti saattaisi arvostaa lahjakortin esimerkiksi urheiluvälinekauppaan. Rentoutumiseen tarkoitettuja palveluita on useita ja äiti saattaa hieronnan sijaan haluta kasvohoitoon. Lahjakortti mukautuu hyvin saajaansa, joten kysy rohkeasti mihin äiti lahjakortin haluaisi käyttää.

Kukkakimppu ja itse askarreltu kortti on erinomainen äitienpäivälahja

Kukkakimppu ja itse askarreltu kortti on erinomainen äitienpäivälahja | Kuva: Gustavo Fring pexels.com

Paras äitienpäivä on sellainen, joka jää mieleen. Yksittäistä lahjaa tärkeämpää on tunne, että välitetään. Halaa siis äitiäsi joka päivä, mutta erityisesti äitienpäivänä. Muistuta häntä siitä, kuinka tärkeä hän on sinulle. Vietä mukava päivä äitisi kanssa yhdessä.

 

Apua lahjabudjettiin

Jos tarvitset apua lahjabudjetin kanssa, ole huoleti, sillä me autamme sinua. Parhaan lainatarjouksen niin pieneen kuin suureenkin lahjaan löydät pikavippivertailustamme. Pikavippivertailumme on hyvin selkeä eikä vie aikaasi kahta minuuttia enempää. Valitse haluamasi lainasumma, tarkista korkotiedot ja lainaesimerkki. Kun olet valintasi tehnyt, kilkkaa linkistä ja täytä vielä luotonantajan pikainen lainahakemus. Useimmilta luotonantajilta saat lainapäätöksen heti.

Tarvitsetko lainaa? Vakuudettomat pikavipit eivät koskaan aiemmin ole olleet näin matalakorkoisia, mutta siitäkin huolimatta niissä on eroja. Hyödyntämällä meidän pikavippivertailua, voit säästää korvaamatonta aikaasi ja selvää rahaa!