Ystävänpäivä 2021

Merkkipäivä
 

Ystävänpäivä vuonna 2021

Tänä vuonna ystävänpäivää vietetään tulevana sunnuntaina 14. helmikuuta. Elokuvista tuttuun tapaan poiketen Suomessa ystävänpäivä ei ole vain rakastavaisten juhlapäivä (Valentine’s Day). Suomeen ystävänpäivä rantautui vuonna 1979 ja siitä lähtien fokus on ollut lähinnä ystävien muistamisessa postikorteilla ja pienillä lahjoilla.

 

Ystävänpäivä korona-aikaan

Näin korona-aikaan emme ymmärrettävistä syistä ole tavanneet ystäviämme ehkä ihan niin usein kuin olisimme halunneet, mutta nyt jos koskaan kannattaa ystäviään muistaa.

Postikorttitervehdykset ovat jakaneet iloista mieltä jo pitkään eivätkä ne tule pettämään tälläkään kertaa, mutta muitakin keinoja on. Jos ystävä asuu esimerkiksi kävelymatkan päässä, voi hänen päiväänsä koronaohjeita noudattaen piristää viemällä kukkia ja itse leivottua pullaa.

 

Tarinoita lahjaksi ystävänpäivänä

Jos ystävän näkeminen ei ole etäisyydestä tai muista syistä johtuen mahdollista ja haluaisit ilahduttaa muullakin tavalla kuin kortilla, yksi ajankohtaan sopiva lahjaidea voisi olla mahdollisuus äänikirjojen kuunteluun. Miksi ei voisi harkita äänikirjoja myös omaksi iloksi?

Äänikirjojen kokeilua ilmaiseksi

Harrastumahdollisuuksien ollessa rajalliset, tulee tavallistakin suurempi osa vuorokaudesta vietettyä kotona. Netflixistä on nähty jo kaikki eikä sitä televisiota kannata muutenkaan tuijottaa aikaansa enempää.

Hyvän kilpailijan Netflixiä vastaan tarjoavatkin Bookbeatin ja Storytelin äänikirjat. Molempia voi kokeilla 30 vuorokautta ilmaiseksi ja tilauksen saa lopettaa milloin vain ilman sitoumuksia.

Anna ystävällesi lahjaksi jännittäviä hetkiä äänikirjojen parissa tai rekisteröidy itse jompaan kumpaan tai vaikka molempiin ja hyödynnä kahden viikon ilmainen kokeilujakso.

Ystävänpäivä lahjaidea

Anna ystävällesi lahjaksi jännittäviä hetkiä äänikirjojen parissa. | Kuva: Lena Kudryavtseva unsplash.com

 

Tarjoa apua ystävänpäivän kunniaksi

Apuaan voi tarjoja kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan minä päivänä tahansa, mutta korona-aikana etenkin yksinäisyys on lisääntynyt ja liian monet kokevat itsensä tälläkin hetkellä arvottomaksi.

Voit auttaa yksinäisyyden ehkäisemisessä osallistumalla esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin ”Nähdään toisemme” -kampanjaan. Kampanjan tavoitteena on saada ystävätoimintaan mahdollisimman monta vapaaehtoista. Tutustu aiheeseen lisää täältä.

 

Onko tarvetta tilapäiselle vakuudettomalle lainalle?

Jos tähtäimessäsi on jokin tietty lahja vaikkapa kumppanillesi eikä budjettisi anna juuri nyt myöten, tarkista kulutusluottovertailusta apua. Vakuudettomien luottojen korot ovat tällä hetkellä ennätys alhaalla ja täten harkitsemisen arvoisia, kun on tarve tilapäiselle rahoitukselle.

Tarvitsetko lainaa? Vakuudettomat pikavipit eivät koskaan aiemmin ole olleet näin matalakorkoisia, mutta siitäkin huolimatta niissä on eroja. Hyödyntämällä meidän pikavippivertailua, voit säästää korvaamatonta aikaasi ja selvää rahaa!