Etusivu » Kulutusluotto

Kulutusluotto

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jonka voi saada tililleen nopeasti ilman vakuuksia. Kulutusluottojen suuruus vaihtelee tyypillisesti muutamien tuhansien eurojen välillä. On myös olemassa kymmenien tuhansien eurojen kulutusluottoja.

Lainantarjoajien kulutusluotoissa on suuria eroja. On siis syytä perehtyä korkotietoihin ennen päätöksen tekoa. Vertailutaulukostamme voit vertailla luotontarjoajien hintatasoja todellisella vuosikorkotasolla.

Paljonko tarvitset?

* Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko, joka huomioi kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset. Minimi ja maksimi vuosikorkotiedot on kerätty luotontarjoajien sivustoilta. Vuosikorko on aina asiakaskohtainen, joten muista tarkistaa omasi ennen sopimuksen allekirjoittamista.
Lainasumma

2000 - 60000 €

Maksuaika

1 - 15 v

Ikäraja

22 v

Tvk* min

4,5 %

Tvk* max

50,50 %

Lainasumma

500 - 20000 €

Maksuaika

2 - 10 v

Ikäraja

20 v

Tvk* min

12,00 %

Tvk* max

50,00 %

Lainasumma

2000 - 50000 €

Maksuaika

1 - 15 v

Ikäraja

20 v

Tvk* min

8,90 %

Tvk* max

49,00 %

Lainasumma

1000 - 10000 €

Maksuaika

13 - 80 kk

Ikäraja

18 v

Tvk* min

12,00 %

Tvk* max

150,60 %

Lainasumma

1000 - 10000 €

Maksuaika

2 - 5 v

Ikäraja

21 v

Tvk* min

14.99 %

Tvk* max

50,00 %

Lainasumma

100 - 8000 €

Maksuaika

1 - 8 v

Ikäraja

18 v

Tvk* min

18,16 %

Tvk* max

29,84 %

Lainasumma

500 - 10000 €

Maksuaika

3 - 60 kk

Ikäraja

18 v

Tvk* min

21,67 %

Tvk* max

97,60 %

Lainasumma

500 - 6000 €

Maksuaika

1 - 5 v

Ikäraja

22 v

Tvk* min

29,84 %

Tvk* max

29,84 %

60 lyhennysvapaata päivää vuodessa

Lainasumma

100 - 5000 €

Maksuaika

12 - 98 kk

Ikäraja

20 v

Tvk* min

46,69 %

Tvk* max

49,90 %

Lainasumma

100 - 2800 €

Maksuaika

2 - 12 kk

Ikäraja

20 v

Tvk* min

49,87 %

Tvk* max

50,00 %

Ilmainen ensilaina 200 € asti

Lainasumma

2000 - 5000 €

Maksuaika

1 - 3 v

Ikäraja

22 v

Tvk* min

67,13 %

Tvk* max

67,13 %

Lainasumma

500 - 30000 €

Maksuaika

1 - 12 v

Ikäraja

18 v

Tvk* min

-

Tvk* max

-

Tvk esimerkki: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 18,9%, kun lainasumma on 15 000 euroa, maksuaika 12 vuotta, lainan avausmaksu 199 euroa, tilinhoitomaksu 9 eur/kk.

Ilmainen lainavertailu on etusi, sillä edullisin kulutusluotto löytyy vertailemalla. Säästät aikaa ja ennen kaikkea — selvää rahaa!

Välty ylimääräisiltä kuluilta

Halvinvippi.fi lainavertailun avulla löydät hetkessä tarvitsemallesi lainasummalle edullisimmat vuosikorot.

 • Helppo, nopea ja ilmainen lainavertailu
 • Hae kulutusluottoa jopa 60 000 €
 • Vertailemalla säästät aikaa ja rahaa!

Digital Finance

 • Halvinvippi.fi valinta
 • Lainaa jopa 60 000 €
 • Tod.vuosikorko 4,5% - 50,5%

Vertaileminen on tehokkain tapa säästää

Jokainen luotonantaja mainostaa omaa tuotettaan luotettavana ja nopeasti saatavana. Harva kuitenkaan käyttää mainosteksteissään sanoja, kuten "halvin" tai "edullisin", ja jos käyttää, niin kannattaako uskoa?
Alla näet oletettavasti kolmen yhtä suuren luoton todelliset minimivuosikorot. Minkä niistä valitsisit?
24 %
12 %
49 %
Mainostekstien tavoitteena on saada asiakkaat kiinnostumaan tuotteista ja palveluista. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta hyvin usein asiakas päätyy korulauseiden saattelemana ostamaan tuotteen, jonka olisi voinut saada huomattavasti halvemmallakin.

Tässä tapauksessa, jos et vertaile eri luotontarjoajien korkoja tai käytä hieman aikaa lainaehtoihin perehtymiseen, saatat itse olla se, joka päätyy ottamaan lainan, jossa minimivuosikorko on 12 %:n sijasta 49 %:a.
Hyvä pitää mielessä, kun etsit sopivaa lainaa:
 • Jos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, sitä se todennäköisesti on
 • Vertaile lainojen minimi- ja maksimivuosikorkoja
 • Tutustu huolellisesti lainaehtoihin
 • Lopullinen vuosikorko on aina asiakaskohtainen, joten muista tarkistaa omasi ennen päätöksentekoa
Älä ota riskiä heti ensimmäisen hyvältä vaikuttavan luotonantajan kohdalla, vaan tee itsellesi palvelus ja käytä hieman aikaa lainojen vertailemiseen. Halvinvippi.fi tekee lainojen vertailemisesta niin helppoa, ettei helpommasta väliä. Asetat vain liukurin haluamasi lainasumman kohdalle ja vertailet alta kyseistä summaa tarjovien luotonantajien korkotietoja. Kun olet valintasi tehnyt, voit siirtyä täyttämään lainahakemusta. Lainojen vertaileminen on sinulle täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Muita lainamuotoja

Kulutusluotto on hyvä valinta, jos etsit kertaluontoista lainasummaa esimerkiksi remonttia tai jotain suurempaa hankintaa varten. Jos kuitenkin etsit vain nopeaa muutaman sadan euron lainaa, kannattaa ehkä vertailla myös pikavipit ja joustoluotot. Jos valitset joustoluoton, voit nostaa vain tarvitsemasi summan ja pitää loput saldosta vaikka pahan päivän varalle. Joustoluotossa vain nostetusta lainasummasta kertyy kuluja. Alla olevista linkeistä pääset vertailemaan pikavippejä ja joustoluottoja.

Halvinvippi.fi helppo kulutusluottovertailu

Halvinvippi.fi tekee kulutusluottojen vertailusta todella helppoa. Taulukostamme näet paljonko voit saada lainaa kultakin luotonantajalta, mikä on luoton minimi ja maksimi todellinen vuosikorko sekä mahdollinen lisäinfo. Sinun ei tarvitse kuin valita haluamasi lainasumma käyttämällä taulukossa olevaa liukuria. Valitsemasi summan perusteella taulukossa näytetään kaikki mahdolliset luotonantajat. Kun olet valintasi tehnyt, voit siirtyä linkistä luotonantajan verkkosivuille.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Vakuudeton kulutusluotto tarkoittaa käytännössä sitä, että sinulta ei vaadita vakuuksia eikä takaajia saadaksesi lainaa. Et siis joudu panttaamaan omaisuuttasi, mutta kolikon kääntöpuolena on se, että vakuudettomat luotot ovat aina vakuudellisia luottoja kalliimpia, sillä luotonantajat ottavat suuremman riskin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että luoton voi pienemmällä riskillä jättää maksamatta. Maksamatta jätetty kulutusluotto voi johtaa perintätoimenpiteisiin ja sitä kautta luottotietojen menetykseen.

muutamia faktoja kulutusluotosta:

 • pikaisesti saatava vakuudeton lainamuoto
 • kertaluontoisesti myönnettävä lainamuoto
 • kalliimpi kuin vakuudelliset kulutusluotot
 • ikäraja usein yli 20-vuotta
 • suuruudeltaan muutamista sadoista euroista useisiin kymmeniin tuhansiin
 • vaihtelevat todelliset vuosikorot luotonantajien välillä
 • kulutusluottojen vertailu suositeltavaa

Kulutusluotto heti tilille 24h

Kulutusluotto on nimestään huolimatta pikaisesti saatava laina eli käytännössä pikalaina. Useimmat luotonantajat mahdollistavat lainaa heti tilille 24h vuorokaudessa ympäri vuoden. Kulutusluottoa voit toisin sanoen hakea milloin tahansa. Kun lähetät lainahakemuksen luotonantajan aukioloaikojen puitteissa, saat usein ennakkopäätöksen heti ja varsinaisen lainapäätöksen muutamien minuuttien sisällä. Pankistasi riippuen voit saada lainan käyttöösi jopa 10 minuutin kuluessa lainahakemuksen jättämisestä. Yrityksen aukioloaikojen ulkopuolella tehdyt hakemukset otetaan käsittelyyn heti, kun yritys on taas seuraavan kerran auki.

Mihin tarkoitukseen kulutusluotto sopii?

Syitä kulutusluoton ottamiselle voi olla yhtä monta kuin on luoton ottajaakin. Kulutusluotto voi olla suuruudeltaan mitä tahansa muutaman sadan euron ja useiden kymmenien tuhansien eurojen väliltä. Pienemmät kulutusluotot sopivat esimerkiksi arjesta irtautumiseen, jonkun pienen, mutta välttämättömän hankinnan rahoittamiseen, kun taas suuremmat kulutusluotot sopivat esimerkiksi remontin rahoittamiseen tai suuremman akuutin hankinnan rahoittamiseen.

kulutusluotto sopii:

 • akuuttiin rahan tarpeeseen
 • auton huoltoon
 • remontin rahoittamiseen
 • kodinkone hankintoihin
 • lomamatkan rahoittamiseen

Mihin tarkoitukseen kulutusluotto ei sovi?

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, joka myönnetään kerralla kokonaisuudessaan. Kuluja alkaa kertyä heti, kun saat luoton tilillesi. Jos aikomuksenasi on tehdä pienempi hankinta, ei sinun kannata harkita suurta kulutusluottoa, ei edes silloin, kun epäilet tarvitsevasi rahaa myöhemmin uudestaan. Vastaavanlaisia tilanteita varten suosittelemme jatkuvaluontoista joustoluottoa. Joustoluottoja pääset vertailemaan tästä.

kulutusluotto ei sovi:

 • jatkuvan rahoituksen tarpeeseen
 • taloudelliseksi puskuriksi
 • jos haet sitä hetken mielijohteesta
 • jos et oikeasti tarvitse sitä

Kulutusluoton hakeminen

Vakuudettomat kulutusluotot on tarkoitettu akuuttiin tarpeeseen, jolloin hakijalla ei välttämättä ole aikaa lähteä selvittämään lainansaanti mahdollisuuksiaan pankkeihin tai hakijalla on maksukyky muuten kunnossa, mutta ei pysty esittämään vakuuksia vakuudellisten lainojen saamiseksi.

Vakuudettomien kulutusluottojen hakeminen on suunniteltu nopealla aikataululla saatavaksi, sillä kaikki tapahtuu verkossa. Ensimmäistä kertaa asiakkaaksi pyrkivää luotonhakijaa vaaditaan tunnistautumaan ja tunnistautuminen tapahtuu esimerkiksi omilla verkkopankkitunnuksilla tai jollain kolmannen osapuolen palvelun avulla suojatussa verkkoympäristössä. Tunnistautumisen jälkeen luotonhakija täyttää lainahakemuksen, jossa pyydetään täyttämään muun muassa tiedot asumisesta, työtilanteesta sekä tiedot tuloista ja menoista. Lopuksi luotonhakijan maksukyvyn varmistamiseksi hakijalta vaaditaan tulotodistuksia liitteiden muodossa tai vastaavasti kolmannen osapuolen palvelun käyttöä, kuten Instantoria. Jos kaikki on kunnossa, luotto siirretään hakijan tilille välittömästi.

Kuinka nopeasti laina näkyy tilillä?

Jos lainavertailusivusto on hyvin suunniteltu, löytänee luotonhakija sopivan luotonantajan hyvin nopeasti. Varsinaisen lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa huolelliselta täyttäjältäkin vain muutaman minuutin, ja jos hakijalla on luottotiedot ja muut luotonmyöntämisen kannalta olevat asiat kunnossa sekä mahdollisesti sama pankki kuin luotonantajalla, voi luotto näkyä tilillä parhaimmillaan jopa kymmenen minuutin kuluessa lainahakemuksen jättämisestä.

Jos luotonhakijalla luotonmyöntämisen kannalta olevat asiat muuten kunnossa, mutta hän hakee luottoa yrityksen aukioloaikojen ulkopuolella ja käyttää eri pankkia kuin luotonantaja, voi luoton näkyminen tilillä venyä pahimmillaan muutaman pankkipäivän pituiseksi.