Vertaile halvin pikalaina ilman kustannuksia —
emme kerää sinusta mitään tietoja!

Monet luotonantajat tarjoavat uusille asiakkaille kuluttoman ja korottoman pikavipin. Tarkista korottomat pikavipit »

Voinko saada pikalainaa ilman luottotietoja?

Voiko maksuhäiriömerkinnän omaava saada pikalainaa?

Emme ole kysyneet tätä kysymystä jokaiselta luotontarjoajalta erikseen, mutta melko luottavaisesti vastaamme tähän: Ei voi saada. Avataan vastausta hieman.

Pikalainoihin luetaan kaikki verkosta nopealla aikataululla saatavat pikavipit, joustoluotot ja kulutusluotot. Niitä yhdistää myös se ettei niiden saamiseen vaadita vakuuksia tai takaajia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pikalainoja myöntävät yritykset ottavat vakuudellisia lainoja myöntäviä pankkeja suuremman riskin. Koska hakijalta ei vaadita vakuuksia, korostuu tällöin hänen takaisinmaksukykynsä.

Lainaisitko itse?

Jokainen asiakas on tavallaan riski, sillä voihan myös siihen asti raha-asiansa hyvin hoitanut jättää lainaamansa rahat maksamatta, mutta on selvää, että jos luotonhakijalla on jo lähtökohtaisesti maksuhäiriömerkintä, on tämä hyvin suuri riski.

Maksuhäiriömerkintää ei voi saada yllättäen tai vahingossa. Merkinnän saamiseen voi mennä jopa kuukausia, jonka aikana henkilölle lähetetään useita maksuhuomautuksia ja perintäkirjeitä. Maksuhäiriömerkinnän omaava henkilö on siis tietoisesti vältellyt velka-asiansa hoitamista eikä luotonantajan perspektiivistä katsottuna ole viisasta myöntää lainaa sellaiselle henkilölle.

Lainahakemus hylätään usein automaattisesti

Luottotiedottoman pikalainan saantia hankaloittaa myös se, että lähes kaikki luotontarjoajat tarkistavat hakijan luottotiedot lainahakemuksen yhteydessä ja maksuhäiriömerkinnän omaaville lähtee automaattisesti kielteinen lainapäätös. Toisin sanoen lainahakemus ei koskaan pääse niin sanotusti ensimmäisestä suodattimesta läpi eikä näin ollen selviä asiakaspalvelijalle lopullista käsittelyä varten.

Vaikuttaako vanha maksuhäiriömerkintä pikalainan saantiin?

Yksittäinen maksuhäiriömerkintä näkyy luottotietorekisterissä kahdesta neljään vuoteen (lähde: Takuu säätiö), jonka jälkeen se poistuu eivätkä luotonantajat sitä tietoa enää muualta saa. Teoriassa poistunut maksuhäiriömerkintä ei vaikuta uuden pikalainan saamiseen. Joissain tapauksissa vanha maksuhäiriömerkintä saattaa kuitenkin palata kummittelemaan.

Sinusta kerätään tietoa

Jos pikalainaa hakevalla henkilöllä on ollut samaan aikaan voimassa oleva maksuhäiriömerkintä tilillään, on luotontarjoaja saattanut tallentaa tämän tiedon omaan tietokantaansa ja näin ollen on syytä olettaa, että sitä tietoa käytetään lainapäätöksen tekemisessä myöhemmin, kun asiakas hakee uudemman kerran lainaa samalta luotonantajalta. Tämä ei ole automaattisesti huono asia, sillä useamman vuoden vanha merkintä osoittaa myös sen, että vanhentuneen merkinnän jälkeen kyseinen henkilö on pystynyt saamaan raha-asiansa järjestykseen ja täten toiminut vastuullisesti.

Jos sinulla on siis joskus aiemmin ollut luottotietorekisterissä maksuhäiriömerkintä ja olet sen voimassaolon aikana hakenut pikalainaa ja saanut kielteisen lainapäätöksen, ei ehkä kannata ensimmäisenä kääntyä saman luotontarjoajan puoleen, kun haet seuraavan kerran pikalainaa puhtailla luottotiedoilla. Saatat säästyä vaivalta ja ylimääräiseltä odottamiselta, kun vertailet lainoja ja käännyt kokonaan uuden luotontarjojan puoleen. Vertaileminen kannattaa monestakin syystä, mutta uudelta luotonantajalta voit myös saada ensilainaajan etuja.

Hae koroton pikavippi

Hoida aina velkasi pois

Jos tarvitset pikaisesti muutaman sadan euron vakuudettoman lainan, löytyy netistä useita hyviä ratkaisuja sinulle. Tärkeintä on kuitenkin, että muistat aina maksaa lainaamasi takaisin, jotta luottotietosi pysyvät puhtaana. Luottotietojen menettämisellä on kauaskantoiset seuraukset. Uuden vakuudettoman lainan saamisesta tulee käytännössä mahdotonta, vuokrasopimuksien tekeminen hankaloituu huomattavasti, puhelinliittymien ja luottokorttien saaminen vaikeutuu huomattavasti ja jotkut työnantajat saattavat jättää työhakemuksesi huomioimatta maksuhäiriömerkinnän takia. Tärkeimpänä neuvona voitaisiin kuitenkin pitää: älä ota minkäänlaisia pikalainoja, jos et sitä oikeasti tarvitse ja ole varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin!