Joustoluottovertailu: varmista itsellesi edullisin vaihtoehto, sillä kyseessä on jatkuva tyyppinen pikavippi

Kun mietinnässä on vakuudettoman pikavipin hakeminen, on suositeltavaa käyttää hieman aikaa pikavippien vertailemiseen. Erityisen tärkeää vertailemisesta tulee, kun mietinnässä on vakuudettoman joustoluoton hakeminen.

Jatkuvalaina on yhtä kuin jatkuvat kulut

Jatkuva tyyppisissä joustoluotoissa voi tehdä nostoja oman lainarajan puitteissa niin usein kuin haluaa, mutta samalla niistä kertyy myös kuluja.

Eri luotonantajien joustoluotoissa on eroavaisuuksia niin palvelujen kuin korkojenkin suhteen. Vertailematta jättäminen saattaa siis hyvinkin johtaa korkeamman koron lainaan, joka voi pitkällä aikavälillä tarkoittaa merkittäviä summia. Kannattaa siis vertailla joustoluottoja ennen päätöksen tekoa.

Jos kertalaina tyyppinen kulutusluotto palvelee paremmin sitä tarkoitusta johon lainaa ollaan hakemassa, voit siirtyä vertailemaan niistä kulutusluottovertailusta.

 

Miksi joustoluottovertailu kannattaa?

Joustoluottojen vertaileminen kannattaa, jos haluaa säästyä ylimääräisten kulujen maksamiselta. Kukaan ei halua maksaa lainasta ylimääräistä, jos sen voi saada halvemmallakin. Muita syitä joustoluottovertailulle voivat olla esimerkiksi lisäpalvelujen hinnastot, ikärajat ja erilaiset kampanjat.

 

Ovatko joustoluottovertailun tiedot luotettavia?

Luotonantajat lisäävät omien luottojensa tietoja affiliate-verkostoon, johon myös me kuulumme. Me keräämme sieltä nämä tiedot ja lisäämme ne sivustollemme helpottamaan eri joustoluottojen vertailua. Joustoluottovertailussa olevien luottojen tiedot ovat siis luotonantajien itsensä ilmoittamia, joten niitä voidaan kyllä pitää luotettavina.

 

Joustoluottovertailu nopeasti ja helposti

Koko prosessi vertailusta aina lainan tilille ilmestymiseen on tänäpäivänä niin vaivatonta, että kaiken voi tehdä vaikka omassa sängyssä aamukahvia nautiskellen.

Joustoluottojen vertailemiseksi et tarvitse kuin toimivan näytöllisen älylaitteen ja verkkoyhteyden. Lisäksi lainahakemuksen täyttämiseen tarvitset vielä verkkopankkitunnukset.

joustoluottovertailu vaivattomasti missä vain

Vertaile joustoluottoja ja täytä lainahakemus helposti missä vain | Kuva: Andrea Piacquadio pexels.com

 

Joustoluotto lyhyesti

Joustoluotot ovat tyypiltään jatkuvia luottoja, joiden varsinaista takaisinmaksuaikaa ei ole ennalta määritelty.

Luottosopimus tehdään tyypillisesti muutaman tuhannen euron luottorajalle, jonka puitteissa nostoja voi tehdä niin usein kuin on tarvetta.

Kustannuksia joustoluottoista kertyy pääasiassa tehdyistä nostoista, mutta luotonantajasta riippuen maksuja voidaan periä myös esimerkiksi vuosimaksujen ja/tai tilinhoitomaksujen muodossa.

 

Mihin tarkoitukseen joustoluotto sopii?

Joustoluotot ovat kertaluottoja tehokkaampia esimerkiksi silloin, kun tarvitaan lainaa pidemmällä aikavälillä, mutta ei olla varmoja paljonko sitä tarvitaan.

Tekemällä nostoja vain tarpeen mukaan, pidetään kulut minimissä samalla, kun nostamatta jäänyt lainavara toimii hätävarana.

Joustoluotot, joista ei ole tehty nostoja eikä peritä vuosimaksuja, sopivat myös hyvin taloudelliseksi puskuriksi. Tilin voi aktivoida käyttöön, kun siihen tulee tarve. Näin ollaan ikään kuin askeleen edellä.

 

Kenelle joustoluottoa voidaan myöntää?

Joustoluoton hakijan pitää täyttää vähintään samat kriteerit kuin kertalaina tyyppistä kulutusluottoa hakevankin. Joustoluottoa hakevalla tulisi olla:

 • ikää vähintään 18-vuotta
 • luottotiedot kunnossa
 • jonkinlaiset säännölliset tulot
 • suomalainen pankkitili ja osoitetiedot

Monet luotonantajat ovat asettaneet joustoluottojensa ikärajaksi 20-vuotta tai enemmän. Nuorena henkilönä joustoluottoa hakiessa kannattaakin tarkistaa ikärajavaatimus lisätiedoista ennen lainahakemukseen siirtymistä.

Raha Vertaile joustoluottosi

 • Sopiva joustoluotto löytyy vertailun kautta

  Toivoisit mahdollisuutta ilmaiseen eräpäivän siirtoon tai ehkäpä joustoluottoa, jossa ei ole kuukausittaista tilinhoitomaksua? Valitsemalla heti ensimmäisen vastaan tulevan joustoluoton saatat saada haluamasi — tai sitten olla saamatta. Asiaan voidaan vaikuttaa vertailemalla joustoluottoja.

 • Joustoluottovertailun avulla vältät korkeat korot

  Joustoluottojen koroissa on eroavaisuuksia. Pienikin ero voi tarkoittaa merkittävää summaa, kun joustoluottotililtä tehdään aktiivisesti nostoja pitkällä aikavälillä. Tee siis itsellesi palvelus ja käytä hetki aikaa joustoluottovertailuun.

 • Ota lainaesimerkit mukaan vertailusi tueksi

  Jokaisen joustoluoton tiedoissa on lainaesimerkki, johon kannattaa kiinnittää erityisen tarkkaan huomiota. Lainaesimerkeistä saa nimittäin konkreettisen käsityksen siitä, mitä kyseinen joustoluotto tulee maksamaan.

Koronkiskonnan aika on ohi — vertailu silti järkevää

Vakuudettomien vippien korot ovat ymmärrettävästi edelleen vakuudellisia lainoja korkeampia, mutta mistään koronkiskonnasta ei ole enää kyse.

Pikavippien koroissa on edelleen eroja, jotka näkyvät lainan kokonaiskustannuksissa, kun on kyse pitkistä laina-ajoista.

Pikavippivertailulla voit siis edelleen varmistaa itsellesi edullisimmat korot kaikista vippikategorioista.