Kulutusluottovertailu:
tehokas tapa säästyä turhien korkokulujen maksamiselta

Sopivaa kulutusluottoa itselleen etsivän on viisasta vertailla useampien luotontarjoajien vaihtoehtoja keskenään. Heti ensimmäistä vastaan tulevaa kulutusluottoa ei välttämättä kannata lähteä hakemaan, sillä eri luotontarjoajien kulutusluotot voivat poiketa toisistaan niin lainaehtojen kuin korkojenkin suhteen.

Halvinvippi.fi kulutusluottovertailussa on vaihtoehtoja, joista valita juuri se itselle sopivin. Vertailusta näet muun muassa koron, laina-ajan, lainaesimerkin ja muita hyödyllisiä tietoja lainasta, joiden avulla löydät edullisimman kulutusluoton.

Tällä sivulla käsittelemme vain kertalaina tyyppisiä kulutusluottoja. Jos et tiedä vielä minkä tyyppistä lainaa haluat hakea, voit siirtyä pikavippivertailuun, joka pitää sisällään myös jatkuvalaina tyyppiset pikavipit.

Kulutusluottovertailun avulla säästät korkokuluissa

Käytä kulutusluottovertailua ja säästä kuluissa. | Kuva: Michael Longmire unsplash.com

 

Kulutusluoton tarpeen arviointi ja vertailu

Kulutusluottoa harkitsevan olisi hyvä arvioida tarkasti paljonko lainaa tullaan tarvitsemaan. Liian suuren kulutusluoton hakemista kannattaa houkutuksista huolimatta vältellä, sillä kertaluottojen kulut piilevät lainan kokonaismäärässä ja pitkässä takaisinmaksuajassa. Ylimääräiseksi jäänyt laina pitää myös maksaa korkoineen takaisin.

Jos siis rahaa tarvitaan esimerkiksi 2000 euroa, ei ole järkevää hakea 10000 euron lainaa, vaikka sen todellinen vuosikorko olisi aavistuksen matalampi kuin 2000 euron kulutusluottojen. Paras ratkaisu esimerkin tapauksessa olisi vertailla eri luotonantajien 2000 euron kulutusluottoja keskenään.

 

Milloin kulutusluottovertailu on ajankohtaista?

Kun lainaa tarvitaan nopeasti, eikä ole mahdollisuutta tai välttämättä edes haluta lainata esimerkiksi läheisiltä, kannattaa harkita kulutusluoton hakemista.

Kulutusluottohakemuksen voi kätevästi tehdä netissä, eikä myönteisen päätöksen saamiseksi vaadita vakuuksia tai takaajia. Kulutusluottojen korotkaan eivät enää ole kohtuuttomia. Kun haluttu lainasumma ja laina-aika on tiedossa, on kulutusluottovertailu ajankohtainen.

Tilanteissa, joissa lainan tarve on välttämätön, mutta lainasumma ei ole vielä selvillä, suosittelemme vertailemaan joustoluottoja. Joustoluotto eroaa kertalaina tyyppisestä kulutusluotosta siten, että joustoluottotililtä on mahdollista tehdä myönnetyn lainasumman puitteissa niin usein nostoja kuin on tarvetta.

 

Kulutusluotto lyhyesti

Vakuudettomat kulutusluotot voidaan jakaa kahteen kategoriaan: kertalaina tyyppiset ja jatkuva tyyppiset kulutusluotot. Tällä sivulla käsittelemme kertalaina tyyppisiä kulutusluottoja.

Kertalaina tyyppinen kulutusluotto voi olla suuruudeltaan mitä tahansa muutamasta kympistä kymmeniin tuhansiin euroihin ja luotto on tarkoitettu ensisijaisesti kulutustarkoitukseen.

 

Käyttökohteita kulutusluotolle

Onko asunnollesi välttämätöntä tehdä remontti? Kenties pieni irtiotto arjesta paikallaan ja hotellikylpyläloma houkuttelisi? Pesukone hajosi ja uusi pitäisi hankkia tilalle? Käyttökohteita voi olla yhtä monta kuin on käyttäjääkin.

 

Kenelle kulutusluottoa voidaan myöntää?

Lainaehtoihin kannattaa tutustua luotonantajan omilta sivuilta, sillä riippuen luotonantajasta, saattavat ne hieman poiketa toisistaan.

On kuitenkin muutama kriteeri, joita kaikki luotonantajat odottavat hakijoiden täyttävän ennen kuin edes harkitsevat kulutusluoton myöntämistä ja niitä ovat esimerkiksi: täysi-ikäisyys, luottokelpoisuus, riittävä maksukyky ja pysyvät osoitetiedot Suomessa.

Raha Vertaile kulutusluottosi

  • Kulutusluottoja vertailemalla vältät ikävät yllätykset

    Saatamme tehdä hätiköityjä päätöksiä esimerkiksi silloin, kun huomaamme jonkin toivomamme tavaran olevan vielä huomisen alennusten joukossa. Kiireen tunne saattaa ohjata meitä hakemaan luottoa heti ensimmäisen sitä tarjoavan verkkosivuilta. Tällainen impulsiivinen päätös voi johtaa ikäviin yllätyksiin. Vertailemalla kulutusluottoja ensin minimoit ikävien yllätysten mahdollisuutta.

  • Meillä vertailet kulutusluotot käden käänteessä

    Tekemämme esityön ansiosta kulutusluottovertailu meillä on helppoa ja nopeaa. Hyödyntämällä vertailua on mahdollista säästää selvää rahaa esimerkiksi korkokuluissa. Jos ei mieleistä vaihtoehtoa vertailusta huolimatta löydy, tulee pahimmillaan menettäneeksi vain muutaman minuutin aikaa.

  • Kulutusluottojen tiedot päivitetään vertailussa säännöllisesti

    Me emme pidä sivustolla kävijöiden luottamusta itsestäänselvyytenä, vaan pyrimme pitämään yllä korkeaa tasoa sen ansaitsemiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sivustoa päivitetään säännöllisesti ja luottojen tiedot tarkistetaan säännöllisin väliajoin.

Kulutusluottovertailu — ja jätä turhat riskit ottamatta

Vertaileminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin

Heti ensimmäisen vastaan tulevan luotontarjoajan valitseminen on riskin ottamista, sillä luotontarjoajia on useita markkinoilla ja niiden lainaehdoissa ja koroissa on usein eroavaisuuksia.

Kulutusluottojen vertaileminen ennen luotontarjoajan valintaa onkin helpoin tapa varmistaa, ettei joudu maksamaan korkoja yhtään enempää kuin on pakko. Se mikä on hyväksi lompakollesi on myös hyväksi sinulle.

Vertaile kulutusluottoja ennen kuin haet lainaa — ja kiität itseäsi myöhemmin

Kaikki pikavipit