Kuinka suuri on pieni pikavippi?

Pikavipit, jotka ovat suuruusluokkaa 100-500 euroa, voidaan pitää pieninä pikavippeinä.

Pieni pikavippi on riittävän suuri kattamaan esimerkiksi viikonlopun ruokaostokset, mutta sen verran pieni ettei sen saamiseksi tarvitse käydä läpi useita suodattimia.

Jos tällä sivulla olevat pienet pikavipit ovat liian pieniä, voit tarkistaa löytyykö kulutusluottovertailusta tai joustoluottovertailusta sopivampaa vaihtoehtoa tarpeisiisi.

 

Onko pienien pikavippien vertaileminen järkevää?

Pikavippivertailu on aina järkevää. Pienet pikavipit saattavat olla koroiltaan lähes identtisiä, mutta niissäkin on palvelukohtaisia eroja. Myös pieniä pikavippejä myönnetään kertalainoina ja jatkuvina lainoina.

 

Pieni pikavippi

Hae pieni pikavippi nyt. Voit saada sen tilillesi minuuteissa. | Kuva: Markus Spiske pexels.com

 

Milloin pientä pikavippiä kannattaa harkita?

Joskus säästöistä ja kukkaron nyörien kiristämisestä huolimatta saattaa tulla eteen hetkiä, jolloin tarvitsemme kipeästi lainaa.

Kiireellisissä tilanteissa voidaan lähestyä esimerkiksi läheisiä, mutta jos tämä ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto, pieni pikavippi saattaa olla paikallaan.

 

Kuinka nopeasti pieni pikavippi maksetaan?

Se, kuinka nopeasti pikavippi maksetaan hakijan tilille vaihtelee luotonantajasta riippuen. Monet luotonantajat tarjoavat kuitenkin maksullista lisäpalvelua (pikamaksu, pikasiirto,…), jonka avulla pääsee ns. ”jonon ohi” varmistaen lainan tilille parhaimmillaan jopa minuuteissa. Ilman tätä lisäpalvelua hakemuksen käsittelyaika on tyypillisesti 3-5 toimistopäivää.

Pikasiirtohinnat pienissä pikavipeissä usein kohtuuttomat

Lähes kaikki luotonantajat mainostavat nopeaa pikavippiä, mutta eivät kuitenkaan mainitse pikavipin nopeuden olevan maksullisen lisäpalvelun takana. Jos tämä tieto ei ole saatavilla esimerkiksi luotonantajan verkkosivuilla ja luotonhakijalla on akuutti tarve pienelle lainalle, tulee tämä lähes varmasti kohtaamaan ikävän yllätyksen hakulomaketta täyttäessään.

Muutamat luotonantajat näyttävät rehellisesti verkkosivuillaan, että lainan voi saada heti tililleen pikasiirtomaksua vastaan, joka on tyypillisesti muutaman kymmenen euron suuruusluokkaa.

Pikasiirtohinnasta saattaakin muodostua ikävä periaatteellinen ongelma, jos pikavipin tarve on esimerkiksi vain 100 euroa. Vaikka lainantarve olisikin melko kiireinen, on hyvä pohtia onko se niin kiireinen, että siitä maksaisi korkojen ja pikasiirtomaksun kera lähes tuplahinnan?

 

Milloin pientä pikavippiä kannattaa sitten ylipäätään hakea?

Pikavippejä haetaan tyypillisesti silloin, kun tapahtuu jotain odottamatonta ja rahaa tarvitaan suhteellisen nopealla aikataululla. Nopea aikataulu ei välttämättä kuitenkaan tarkoita juuri sitä hetkeä tai edes samaa vuorokautta.

Pikasiirtojen hinnat ovat korkeat ja ilman pikasiirtoa pikavippejä maksetaan hakijan tilille 3-5 pankkipäivän kuluessa. Jos siis odottamaton tapahtuu, niin pientä pikavippiä ei kannata lähteä hakemaan viime tingassa olettaen, että rahat näkyvät tilillä tunnissa ilman ylimääräisiä kuluja.

Jos tietää tarvitsevansa lähipäivinä pienen lainan, kannattaa lainahakemus tehdä mahdollisimman pian. Nopealla toiminnalla ehtii lainarahat tilille ajoissa ilman, että tarvitsee turvautua kalliiseen pikasiirtopalveluun.

Onko taloutesi tiukilla?

Palkanmaksuun on vielä muutama päivä eikä penniä pysty enää venyttämään. Kuulostaako tutulta?

Vakuudeton pieni pikavippi on juuri näitä tilanteita varten. Se auttaa pääsemään pahimman yli eivätkä korot nykypäivänä päätä huimaa. Vertaile pikavippejä ja hae lainaa jo tänään. Parhaassa tapauksessa voit saada rahat tilillesi minuuteissa.

Etsitkö ehkä sittenkin lainaa pidemmälle aikavälille?

Joustoluotto on rahoitusratkaisu pitkälle aikavälille

Perinteiseen pikavippiin verrattuna joustoluotto on joustavampi vaihtoehto.

Joustavuus ilmenee muun muassa siinä, että lainaa voi nostaa käyttöön joustoluottotililtä useammassa erässä eikä nostojen välissä tarvitse lainahakemusta tehdä uudelleen.

Monet joustoluotot ovat tyypillisesti muutaman sadan euron suuruisia, mutta luottorajaa voidaan ajan kanssa korottaa.