Kuinka suuri on pieni pikavippi?

Pikavipit, jotka ovat 100-500 euron suuruusluokkaa, voidaan pitää pieninä pikavippeinä.

Pieni pikavippi on riittävän suuri kattamaan esimerkiksi viikonlopun ruokaostokset, mutta sen verran pieni ettei sen saaminen ole kohtuuttoman hankalaa.

Jos tällä sivulla olevat pienet pikavipit ovat liian pieniä, voit tarkistaa löytyykö kulutusluottovertailusta tai joustoluottovertailusta sopivampaa vaihtoehtoa tarpeisiisi.

 

Onko pienien pikavippien vertaileminen järkevää?

Pikavippivertailu on aina järkevää. Eri pikavippiyhtiöiden pienet pikavipit saattavat olla koroiltaan lähes identtisiä, mutta niissä on palvelukohtaisia eroja. Esimerkiksi pikasiirtojen hinnoissa voi esiintyä hyvinkin suuria eroja.

Vertailussa kannattaa huomioida lisäksi lainan tyyppi. Myös pieniä pikavippejä myönnetään kertalainoina ja jatkuvina lainoina.

 

Pieni pikavippi

Hae pieni pikavippi nyt. Voit saada sen tilillesi minuuteissa. | Kuva: Markus Spiske pexels.com

 

Milloin pientä pikavippiä kannattaa harkita?

Joskus säästöistä ja kukkaron nyörien kiristämisestä huolimatta saattaa tulla eteen hetkiä, jolloin tarvitsemme kipeästi lainaa.

Kiireellisissä tilanteissa voidaan lähestyä esimerkiksi läheisiä, mutta jos tämä ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto, pieni pikavippi saattaa olla paikallaan.

 

Kuinka nopeasti pieni pikavippi maksetaan?

Se, kuinka nopeasti pikavippi maksetaan hakijan tilille vaihtelee luotonantajasta riippuen. Monet luotonantajat tarjoavat kuitenkin maksullista lisäpalvelua (pikamaksu, pikasiirto,…), jonka avulla pääsee ns. ”jonon ohi” varmistaen lainan tilille parhaimmillaan jopa minuuteissa. Ilman tätä lisäpalvelua hakemuksen käsittelyaika on tyypillisesti 3-5 toimistopäivää.

Pikasiirtohinnat pienissä pikavipeissä usein kohtuuttomat

Lähes kaikki luotonantajat mainostavat nopeaa pikavippiä, mutta eivät kuitenkaan mainitse pikavipin nopeuden olevan maksullisen lisäpalvelun takana. Jos tämä tieto ei ole saatavilla esimerkiksi luotonantajan verkkosivuilla ja luotonhakijalla on akuutti tarve pienelle lainalle, tulee tämä lähes varmasti kohtaamaan ikävän yllätyksen hakulomaketta täyttäessään.

Jotkut pikaluottoyritykset ilmoittavat näkyvästi verkkosivuillaan, että lainan voi saada heti tililleen pikasiirtomaksua vastaan, joka on tyypillisesti muutaman kymmenen euron suuruusluokkaa. Toiset eivät niinkään.

Pikasiirtohinnasta saattaakin muodostua ikävä periaatteellinen ongelma, jos pikavipin tarve on esimerkiksi vain 100 euroa. Vaikka lainantarve olisikin melko kiireinen, on hyvä pohtia onko se niin kiireinen, että siitä maksaisi korkojen ja pikasiirtomaksun kera lähes tuplahinnan?

 

Milloin pientä pikavippiä kannattaa sitten ylipäätään hakea?

Pikavippejä haetaan tyypillisesti silloin, kun odottamaton tapahtuu ja rahaa tarvitaan nopealla aikataululla. Vaikka korkokaton myötä pikavippien hinnat ovat ennätysalhaalla, pikavipin hintoja nostaa vapaaehtoinen pikasiirtopalvelu.

Pikasiirtojen hinnat ovat korkeat ja ilman pikasiirtoa pikavippejä maksetaan hakijan tilille 3-5 pankkipäivän kuluessa. Jos siis odottamaton tapahtuu, niin edessä on pieni pohdinnan hetki: kuinka pakottava tarve lainalle juuri sillä hetkellä on? Hyvä uutinen on kuitenkin se, että pikasiirtomaksullakin pikavipin kokonaishinta jää alle sen, mitä ne ovat olleet vielä muutama vuosi sitten.

 

Pienten pikavippien vertailussa Saldon Limiitti ja Bluefinancen Arkilaina.

 

Saldo LimiittiBluefinance arkilaina
Lainatyyppi:JatkuvalainaKertalaina
Lainasumma (min):300€100€
Lainasumma (max):2000€500€
Korko:19,90%20,00%
Laina-aika:Määrittelemätön1-4kk
Pikamaksu:Kyllä ?€ *Kyllä 29€
Ikäraja:18-7018-65
Tulovaatimus:EiEi
Hae lainaaHae lainaa

* Saldo perii pikasiirrosta sopimuksen mukaisen kulun, mutta me emme saaneet selville paljonko se on.

Yhteenveto:

Molemmissa pikavippitarjouksissa on omat puolensa. Saldo Limiitin pisteitä madaltaa tieto pikavippisiirron hinnasta. Tieto, joka heidän sivuiltaan tätä kirjoittaessamme puuttuu kokonaan. Pisteitä sen sijaan nostaa se, että kyseessä on jatkuvalaina, joka mahdollistaa tarvittaessa uusien nostojen tekemisen ilman hakemuksen uudelleen läpikäymistä.

Bluefinancen Arkilainalle pisteitä siitä, että ilmoittavat sivuillaan pikasiirtomahdollisuudesta hintoineen. Arkilaina on kertalaina, jonka suuruus on 100-500 euroa ja se myönnetään hakijalle kerralla kokonaisuudessaan.

Vastuulliselle lainaajalle jatkuvatyyppinen laina voi olla hyödyllinen, sillä käyttämätöntä luottoa voi pitää taloudellisena puskurina.

Onko taloutesi tiukilla?

Palkanmaksuun on vielä muutama päivä eikä penniä pysty enää venyttämään. Kuulostaako tutulta?

Vakuudeton pieni pikavippi on juuri näitä tilanteita varten. Se auttaa pääsemään pahimman yli eivätkä korot nykypäivänä päätä huimaa. Vertaile pikavippejä ja hae lainaa jo tänään. Parhaassa tapauksessa voit saada rahat tilillesi minuuteissa.

Etsitkö ehkä sittenkin lainaa pidemmälle aikavälille?

Joustoluotto on rahoitusratkaisu pitkälle aikavälille

Perinteiseen pikavippiin verrattuna joustoluotto on joustavampi vaihtoehto.

Joustavuus ilmenee muun muassa siinä, että lainaa voi nostaa käyttöön joustoluottotililtä useammassa erässä eikä nostojen välissä tarvitse lainahakemusta tehdä uudelleen.

Monet joustoluotot ovat tyypillisesti muutaman sadan euron suuruisia, mutta luottorajaa voidaan ajan kanssa korottaa.